Sirvoy kan automatisch je beschikbaarheid up to date houden en nieuwe boekingen binnenhalen vanaf Booking.com.

Zie punt 8 hieronder.

Volg deze instructies om de verbinding te activeren:

  1. Laat je Booking.com account manager weten dat je verbinding wilt maken met Sirvoy via XML. Vermeld daarbij ons partner ID: 289. Wanneer dit gecontroleerd is, zul je een XML-overeenkomst krijgen van je Booking.com account manager met instructies hoe je de verbinding kunt activeren.
  2. Wanneer Booking.com ons heeft geïnformeerd over je XML verbinding zullen we je een email sturen met het verzoek om je kamertypes te “mappen”, dat is het matchen van je kamertypes in Booking.com met de hiermee corresponderende kamertypes in Sirvoy. We adviseren je om de instelling “Pas prijzen in update aan” te activeren. Als deze instelling uit staat moet je handmatig prijsupdates sturen.
  3. Zorg ervoor dat je zeker weet dat alle kamertypes de juiste restricties hebben. De kamers zullen namelijk gelijk beschikbaar gesteld worden zodra de verbinding is geactiveerd.
  4. Om ervoor te zorgen dat eventuele aanpassingen in al bestaande boekingen goed worden doorgegeven aan Sirvoy, is het belangrijk dat er geen boekingen op Booking.com zijn die een niet actieve Booking.com kamertype hebben. Ook is het belangrijk om tijdens het opzetten van de verbinding met Booking.com, je kamertypes niet aan te passen. Dit is dus de periode tussen het aanvragen van de verbinding en het moment dat deze daadwerkelijk is geactiveerd.
  5. Ons ondersteuningsteam wordt automatisch op de hoogte gesteld zodra uw mapping is voltooid en zal deze vervolgens beoordelen en bevestigen aan Booking.com. Afhankelijk van of u ervoor heeft gekozen om automatisch verbonden te worden met de provider (Sirvoy) of niet, zal Booking.com u een bevestigingsmail sturen zodra de verbinding actief is, of een e-mail met instructies hoe u de verbinding activeert. Zie dit artikel over de juiste tariefinstellingen voor Booking.com zodat je zeker weet dat de prijzen goed worden weergegeven.
  6. Wanneer je de instelling “Pas prijzen in update aan” niet gebruikt, moet je nu naar Instellingen -> Channels -> Booking.com gaan en klikken op de knop “Prijsupdate versturen” en de instructies daar volgen. Wanneer je toch automatisch prijsupdates wilt versturen, ga dan naar Instellingen -> Channels -> Booking.com en klik op Bewerken. Je kunt dan de instelling “Pas prijzen in update aan” alsnog activeren.
  7. Als je op dit moment creditcard gegevens ontvangt via Booking.com, dan zullen deze vanaf nu via de connectie verstuurd worden en niet langer zichtbaar zijn via het Booking.com extranet. Om ze te kunnen benaderen moet je de “Sirvoy Kluis” functionaliteit gebruiken (“Creditcard gegevens veilig opslaan”). Als je de Sirvoy integratie met Stripe gebruikt kunnen de card gegevens ook automatisch daar opgeslagen worden.
  8. Wanneer je verbinding actief is, zullen we alle komende boekingen die je eventueel al op Booking.com hebt ontvangen voor je importeren. Dit zorgt ervoor dat toekomstige wijzigingen of annuleringen goed worden verwerkt. Voeg deze alsjeblieft niet handmatig toe. Als deze boekingen handmatig zijn aangemaakt in Sirvoy maar later automatisch worden geïmporteerd, dan zullen ze als overboekingen geregistreerd worden.

Opmerking: Zodra de verbinding is voltooid, zal u niet langer in staat zijn om verandering in prijzen, beschikbaarheid, beperkingen (zie enkele uitzonderingen hier), etc. via uw Booking.com login te maken. Alle updates moeten worden gedaan vanuit Sirvoy. Zodra een wijziging is aangebracht in Sirvoy, wordt deze binnen een paar minuten weergegeven op het Booking.com We raden u echter nog steeds aan om af en toe via uw Booking.com-login te controleren of beschikbaarheid, tarieven en boekingen correct zijn bijgewerkt en gesynchroniseerd.

Opmerking: Hoewel de beschikbaarheid vrijwel direct wordt gesynchroniseerd tussen Sirvoy en de Channels, is er altijd een klein risico op dubbele boekingen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer dezelfde fysieke kamer beschikbaar gemaakt wordt op meerdere channels tegelijk. Dit kan bijvoorbeeld als de laatst beschikbare kamer tegelijkertijd verkocht wordt via je website en een verkoopkanaal. Dit komt zelden voor, zelfs bij heel drukke hotels. Maar mocht dit gebeuren dan verwacht het verkoopkanaal dat je hen direct informeert. Afhankelijk van je overeenkomst met hen, kan de partner-service van het kanaal je helpen zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Opmerking: Booking.com accepteert niet meer dan 254 kamers per kamertype. Dus als je een kamertype hebt dat groter is dan dat aantal kamers, zou je de kamers in verschillende kamertypes moeten verdelen voordat je ze kunt mappen aan je Booking.com kamertype.