Voordat een nieuwe kanaalverbinding kan worden geactiveerd, moet je een kamertype mappen. Dit betekent dat u beschrijft welke kamertypes in Sirvoy overeenkomen met de kamertypes die bestaan in het reserveringskanaal. Dankzij het mappen kunnen beide twee systemen weten naar welk kamertype wordt verwezen wanneer er updates en boekingen heen en weer worden verzonden.

  1. Ga naar Instellingen -> Channels en klik op „Bewerken” voor het boekingskanaal dat u wilt toewijzen.
  2. U ziet een lijst met de beschikbare kamertypes en tarieven in het reserveringskanaal.
  3. Selecteer voor elk kamertype en elk tarief het hiermee overeenkomende Sirvoy-kamertype in de vervolgkeuzelijst. (Mogelijk moet u nieuwe „duplicaat” kamertypen maken in Sirvoy, als er veel verschillende tarieven in kaart moeten worden gebracht.) Zie het opmerkingenveld hieronder voor meer informatie over het correct in kaart brengen.

Opmerking:

  • Verschillende Sirvoy-kamertypes, toegewezen aan verschillende kanaalkamertypes, mogen niet dezelfde eenheden bevatten. Voorbeeld: “Unit A” in Sirvoy, mag niet worden verkocht onder zowel kamertype “Double Room” als kamertype “Single Room” in het kanaal; het mag alleen onder een van hen worden verkocht.
  • Als er meerdere kanaaltarieven zijn aangemaakt voor een (hetzelfde) kanaalkamertype en deze zijn toegewezen aan twee of meer Sirvoy-kamertypes, dan moeten al die Sirvoy-kamertypes dezelfde sets eenheden bevatten. Anders wordt de beschikbaarheid niet correct bijgewerkt en kunnen er overboekingen optreden. Voorbeeld: “Sirvoy kamertype A” toegewezen aan het kanaaltarief “Tweepersoonskamer Standaard” en “Sirvoy kamertype B” toegewezen aan het kanaaltarief “Tweepersoonskamer niet-restitueerbaar”, moeten beide exact dezelfde eenheden bevatten.
    (Om ervoor te zorgen dat de unitsets hetzelfde zijn, maakt u dubbele kamertypes in Sirvoy aan die overeenkomen met de verschillende tarieven van het kamertype van het kanaal.) “

Belangrijk: De valuta die je gebruikt in je Sirvoy-account moet overeenkomen met de valuta die in het kanaal wordt gebruikt. U kunt de valuta voor uw Sirvoy-account hier wijzigen: Instellingen -> Uw account -> Lokalisatie.