Sirvoy kan uw beschikbaarheid automatisch up-to-date houden en uw boekingen ophalen vanuit Hostelworld.com.

Opmerking: Als je bestaande toekomstige boekingen hebt op Hostelworld, dan zullen ze niet automatisch opgehaald en geregistreerd worden in Sirvoy. Zie punt 6 hieronder.

Volg deze instructies om de verbinding te activeren:

  1. Informeer uw Hostelworld account manager dat u met Sirvoy verbinding wilt maken via de API. Als je geen accountmanager hebt, neem dan contact op met Hostelworld op  support@hostelworld.com. Zorg ervoor dat u geen “Stop Sell” beperking heeft voor uw tarieven, anders kunnen gasten niet boeken nadat de verbinding tot stand is gebracht.
  2. Zodra Hostelworld uw verzoek heeft geaccepteerd, gaat u naar Instellingen -> Channels -> Hostelworld.com.
  3. Voer uw Hostelworld-id in, bijvoorbeeld ‘123456’, en voer uw API-wachtwoord in. U wordt gevraagd om de kamertypes die beschikbaar zijn in Hostelworld toe te wijzen aan de overeenkomstige kamertypes in Sirvoy. Hier vindt u instructies voor het mappen vankamertypen. Bekijk ook dit artikel dat meer details geeft over de prijs per persoon op Hostelworld.
  4. Zorg ervoor dat je controleert dat voor alle kamertypes de juiste beperkingen zijn ingesteld, aangezien de kamers onmiddellijk te boeken zijn nadat de verbinding is geactiveerd. De enige beperking die compatibel is met Hostelworld onder “Beperkingen voor check-in, check-out en / of verblijven” is de beperking genaamd “Verblijven niet toegestaan”. De beperking “Boekbare dagen” is niet compatibel met Hostelworld.
  5. Zodra uw mapping is voltooid, neem dan contact op met het Sirvoy support team, dan activeren wij de verbinding voor u.
  6. Boekingen die gemaakt zijn op Hostelworld voor dat je verbinding hebt gemaakt met Sirvoy worden niet automatisch opgehaald en geregistreerd in Sirvoy. Ze moeten handmatig in Sirvoy worden geïmporteerd, bij voorkeur voor dat je de verbinding maakt. Als u een groot aantal van dergelijke boekingen heeft, helpen wij u graag met het importeren. Zie dit artikel voor instructies.

Opmerking: Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunt u de tarieven, beschikbaarheid, beperkingen (zie enkele uitzonderingen hier), enz. Niet meer wijzigen vanuit uw Hostelworld-login. Alle updates moeten worden gedaan vanuit Sirvoy. Zodra een wijziging is aangebracht in Sirvoy, wordt deze binnen een paar minuten weergegeven op Hostelworld. We raden u echter nog steeds aan om af en toe via uw Expedia-login te controleren of beschikbaarheid, tarieven en boekingen correct zijn bijgewerkt en gesynchroniseerd.

Opmerking: Subtarieven (bijv. niet-restitueerbare tarieven) mogen niet in Sirvoy gemapt worden, hoewel ze op de mapping pagina verschijnen. De prijzen voor Hostelworld-subtarieven moeten daarom worden beheerd vanuit uw Hostelworld-extranet.

Opmerking: Hoewel de beschikbaarheid vrijwel onmiddellijk wordt gesynchroniseerd tussen Sirvoy en de kanalen, is er altijd een klein risico op dubbele boekingen wanneer dezelfde fysieke kamer tegelijkertijd beschikbaar wordt gesteld op meerdere boekingskanalen. De laatste kamer kan bijvoorbeeld in hetzelfde moment zowel via uw website als via een ander boekingskanaal worden geboekt. Dit gebeurt zeer zelden, zelfs bij drukke hotels. Maar als dit toch gebeurt, verwacht het boekingskanaal dat u hen onmiddellijk op de hoogte stelt, zodat, afhankelijk van uw overeenkomst, de partnerservice van het kanaal zo snel mogelijk kan helpen bij het vinden van een oplossing.

Opmerking: In zeldzame gevallen kunnen boekingen van kanalen worden verdeeld over verschillende kamers.