De  “Sirvoy Vault” functie helpt je om creditcard gegevens veilig te bewaren in je boekingen, met tweevoudige authenticatie en een tool om de gegevens te tokenizeren en weer te de-tokenizeren. Deze functie kun je activeren onder “Instellingen -> Betalingen en Facturering -> Sirvoy Vault(Hiervoor is Sirvoy Pro nodig). Je vind het dan weer terug in je boekingen onder het gedeelte “Creditcard gegevens” links onderin.

Verzamel creditcard gegevens vanuit verschillende bronnen

  1. Sla handmatig CC gegevens op die je via de telefoon of via de frontdesk krijgt in de boeking onder “Creditcard gegevens”.
  2. Sla automatisch CC gegevens op die je via je Sales Channels binnenkrijgt.
  3. Sla automatisch CC-gegevens op die je via de online Booking Engine hebt ontvangen. Dit is mogelijk door ‘Sirvoy Vault’ (in plaats van betaaloplossingen) te kiezen in de keuzelijst van je instellingen voor kaartbetalingen.

Stuur de gegevens door naar Stripe en sla de card aan vanuit de boeking.

Wanneer de kaartinformatie is ontvangen kun je deze doorsturen naar Stripe en vervolgens de kaart in rekening brengen in de boeking. Dit vereist dat Stripe wordt geselecteerd en geactiveerd is als betalingsoplossing in Sirvoy.

Om de creditcard informatie door te sturen naar Stripe zodat ze gelijk verwerkt kunnen worden moet je de volgende stappen uitvoeren:

  1. Klik op “Card Aanslaan” in het betaalgedeelte van de boekingdetails pagina.
  2. Klik op het scherm dat nu verschijnt op “Nieuwe kaart toevoegen”
  3. Selecteer een van de cards die wordt getoond onder het deel “Voeg een bestaande card uit de Sirvoy Vault toe”
  4. Deze card wordt nu weergegeven als de geselecteerde card in “Sla in Stripe opgeslagen Card aan”. Controleer de gegevens en klik op “Card aanslaan” om de betaling te laten plaatsvinden. In het betalingen gedeelte van de boekingdetails pagina zul je nu een geregistreerde Stripe betaling zien staan.

Opmerking: In het geval dat een kanaal een virtuele kaart biedt, wordt deze meestal alleen opgeslagen in de Sirvoy Vault en moet deze later worden doorgestuurd naar Stripe voor het opladen.

Opmerking: Als je de Sirvoy Vault activeert en ook verbinding maakt met Stripe, worden de CC-gegevens van gasten dia via een kanaal binnenkomen en in sommige gevallen ook Virtuele kaarten van kanalen opgeslagen in zowel Stripe als de Sirvoy Vault. Maar voor reserveringen via de eigen boekingsengine worden de CC-gegevens alleen opgeslagen in Stripe.

Opslag, veiligheid en de AVG

De creditcardgegevens worden tot 30 dagen na het uitchecken bewaard in de Sirvoy Vault, in overeenstemming met de AVG. Als een creditcard wordt toegevoegd na het uitchecken, worden de creditcardgegevens in plaats daarvan bewaard tot 30 dagen nadat deze is toegevoegd.

De AVG staat hotels toe om de creditcard gegevens te bewaren totdat de betaling helemaal afgerond is. Een gast kan de AVG regelgeving niet gebruiken om je te dwingen de card gegevens te verwijderen voordat die tijdsperiode verstreken is.

De “Sirvoy Vault”-functie kan op elk gewenst moment door het hotel worden uitgeschakeld en alle creditcardgegevens in alle boekingen worden dan verwijderd. Houd er rekening mee dat ze niet kunnen worden hersteld, de actie is onomkeerbaar omdat er geen back-up wordt gemaakt.

Deze functie wordt geleverd door een betrouwbare derde partij (leverancier). Creditcard gegevens worden niet opgeslagen binnen het Sirvoy systeem of op onze servers