De  “Sirvoy Vault” functie helpt je om creditcard gegevens veilig te bewaren in je boekingen, met tweevoudige authenticatie en een tool om de gegevens te tokenizeren en weer te de-tokenizeren. Deze functie kun je activeren onder “Instellingen -> Betalingen en Facturering -> Sirvoy Vault. Je vind het dan weer terug in je boekingen onder het gedeelte “Creditcard gegevens” links onderin.

Verzamel creditcard gegevens vanuit verschillende bronnen

  1. Sla handmatig CC gegevens op die je via de telefoon of via de frontdesk krijgt in de boeking onder “Creditcard gegevens”.
  2. Sla automatisch CC gegevens op die je via je Sales Channels binnenkrijgt.
  3. Sla automatisch CC-gegevens op die je via de online Booking Engine hebt ontvangen. Dit kun je aanzetten door “Sivoy Vault” te selecteren in de dropdown list die je kunt vinden in de instellingen voor “Card Betalingen”.

Stuur de gegevens door naar Stripe en sla de card aan vanuit de boeking.

Wanneer je de creditcard gegevens hebt ontvangen kun je deze doorsturen naar Stripe en de card dan aanslaan vanuit de boeking (dit is anders dan hoe het eerst werkte: toen moest de card gedetokeniseerd worden en vervolgens moesten de cardgegevens gekopieerd en geplakt worden in Stripe). Hiervoor heb je wel een geactiveerd Stripe account nodig.

Om de creditcard informatie door te sturen naar Stripe zodat ze gelijk verwerkt kunnen worden moet je de volgende stappen uitvoeren:

  1. Klik op “Card Aanslaan” in het betaalgedeelte van de boekingdetails pagina.
  2. Klik op het scherm dat nu verschijnt op “Nieuwe kaart toevoegen”
  3. Selecteer een van de cards die wordt getoond onder het deel “Voeg een bestaande card uit de Sirvoy Vault toe”
  4. Deze card wordt nu weergegeven als de geselecteerde card in “Sla in Stripe opgeslagen Card aan”. Controleer de gegevens en klik op “Card aanslaan” om de betaling te laten plaatsvinden. In het betalingen gedeelte van de boekingdetails pagina zul je nu een geregistreerde Stripe betaling zien staan.

Opslag, veiligheid en de AVG

De creditcard gegevens worden tot 30 dagen na het uitchecken bewaard in “Sirvoy Vault”, in overeenstemming met de AVG. Als een creditcard toegevoegd is na het uitchecken, dan zullen de cardgegevens 30 dagen na het toevoegen verwijderd worden.

De AVG staat hotels toe om de creditcard gegevens te bewaren totdat de betaling helemaal afgerond is. Een gast kan de AVG regelgeving niet gebruiken om je te dwingen de card gegevens te verwijderen voordat die tijdsperiode verstreken is.

De “Sirvoy Vault” functie kan op elk gewenst moment uitgeschakeld worden door het hotel. Alle creditcard gegevens in alle boekingen zullen dan verwijderd worden. Hou er dan rekening mee dat deze niet teruggehaald kunnen worden. Deze actie is onomkeerbaar en er worden geen backups van gemaakt.

Deze functie wordt geleverd door een betrouwbare derde partij (leverancier). Creditcard gegevens worden niet opgeslagen binnen het Sirvoy systeem of op onze servers