Op de Statistieken pagina vind je de omzet voor een bepaalde periode op verschillende manieren gepresenteerd:

  1. De kolom Waarde van boekingen” vertegenwoordigt de waarde van alle boekingen die binnen die periode hebben plaatsgevonden. Merk echter op dat dit bedrag niet noodzakelijkerwijs in dezelfde periode werd ontvangen.
  2. De kolommen “Facturering ” vertegenwoordigen de verkopen die tijdens de periode zijn geregistreerd, vanuit boekhoudkundig oogpunt.
  3. De kolommen “Betalingen ” vertegenwoordigen de werkelijke betalingen die tijdens de periode zijn geregistreerd.

Stel dat u in februari een nieuwe boeking ontvangt . De totale boeking is $ 100. Je maakt direct een factuur aan in Sirvoy en stuurt deze naar de gast. U ontvangt de betaling via overschrijving in maart en registreert de betaling in Sirvoy. De boekingsdata zijn in augustus .

Als u de statistieken voor februari controleert, is de “Waarde van boekingen” $ 0, aangezien er in die periode geen kamers bezet waren. “Betalingen” zijn ook $ 0, aangezien er in februari geen betaling is ontvangen.  Maar de waarde voor “Facturen” is $ 100.

Als u de statistieken voor maart controleert, is de “Waarde van boekingen” nog steeds $ 0. Bij ‘Betalingen’ wordt echter $ 100 weergegeven, aangezien de betaling in deze maand is ontvangen. De waarde voor “Facturen” is $ 0, aangezien er geen facturen zijn gemaakt.

Als u ten slotte de statistieken voor augustus controleert, zal de “Waarde van boekingen” $ 100 bedragen, aangezien het verblijf tijdens deze maand plaatsvond. Maar de waarde voor “Facturen” en “Betalingen” is nu $ 0.