De channel manager van Sirvoy kan verbinding maken met Airbnb om boekingen op te halen en automatisch de beschikbaarheid en prijzen van kamers bij te werken.

Tip: Ons supportteam kan dit samen met u instellen. Neem contact met ons op via livechat of plan een gratis videochat in.

Voordat je begint:

 • Maak een Airbnb-account aan en vermeld uw eigendommen.

Omzetten vanuit iCal:

Sirvoy had eerder een koppeling met Airbnb via een zogenaamde iCal verbinding, maar we maken nu gebruik van een robuustere REST API-verbinding. 

Bij het overschakelen van iCal:

 • Als u actieve “import calendars” in Sirvoy heeft, wordt u geadviseerd deze te verwijderen. Totdat u dit gedaan heeft zijn alle gekoppelde kamertypes niet beschikbaar voor mapping. Als u “import calendars” verwijdert, worden huidige boekingen niet verwijderd, maar Sirvoy ontvangt er geen updates meer voor.

Om Airbnb-importkalenders te verwijderen:

 1. Ga naar Instellingen -> Kanalen -> iCal.
 2. Zoek naar units met ‘Booking Retrieval (Import)’.
 3. Als de URL naar Airbnb verwijst, klik je op het prullenbakpictogram om deze te verwijderen.
 4. Herhaal de bovenstaande stappen voor eventuele resterende Airbnb-importkalenders. 
 • Airbnb iCal-boekingen en al hun gastgegevens worden automatisch ge-update naar de nieuwe verbinding wanneer je overstapt
  • De prijs die aan de boeking is toegewezen, weerspiegelt nu de boekingsprijs van Airbnb.
  • Eventuele toekomstige wijzigingen aan deze boekingen zullen zonder problemen van Airbnb komen.
  • Interne opmerkingen en gastberichtvelden worden niet overgedragen.
 • Met de iCal-verbinding werden de servicekosten van Airbnb verdeeld tussen de host en de gast, maar voor REST API-boekingen vereist Airbnb een host-only vergoeding. Het is aan te raden om uw tarieven met 15% te verhogen, waardoor de prijs voor uw gasten en uw verdiensten relatief gelijk blijven.
 • Wanneer je je toewijzingen opslaat met de nieuwe verbinding (stap 6 in de subkop “Verbind je Sirvoy- en Airbnb-accounts”), zal Airbnb automatisch alle “importagenda’s” op zijn kant verwijderen voor de toegewezen advertenties.
 • De nieuwe REST API-verbinding verandert de optie “Request to Book” in “Direct Book”.

Koppel je Sirvoy- en Airbnb-accounts:

 1. Log in op Airbnb.
 2. Log op een ander tabblad, maar in hetzelfde browservenster, in op Sirvoy.
 3. Ga in Sirvoy naar de Airbnb-integratiepagina op Instellingen -> Kanalen -> Airbnb -> Bewerken en klik op ‘Verbinden met Airbnb’.
 4. Lees de voorwaarden, ga akkoord en klik op ‘Toestaan’.
 5. Op de Airbnb-integratiepagina, wijs uw Sirvoy-kamertypes toe aan de overeenkomende Airbnb-vermeldingen en los eventuele weergegeven waarschuwingen op (bijvoorbeeld tegenstrijdige belastinginstellingen tussen Sirvoy en Airbnb).
 6. Klik op “Opslaan”.
 7. Importeer je Airbnb-boekingen

Opmerking: Conflicterende belastinginstellingen kunnen worden opgelost door hetzelfde belastingtarief te gebruiken op zowel Sirvoy als Airbnb.

Belastingen bewerken in Airbnb:

 1. Ga naar Menu -> Listing en klik op de advertentie die je wilt bewerken. 
 2. Klik op ‘Prijzen en beschikbaarheid’.
 3. Scrol naar de kop ‘Belastingen’ en klik op ‘Bewerken’.

Belastingen bewerken in Sirvoy:

 • Voor individuele kamertypes:
  • Ga naar Instellingen -> Accommodatie.
  • Klik op “Bewerken” naast het betreffende kamertype.
  • Selecteer een btw-tarief in de vervolgkeuzelijst “Incl. btw-tarief”.
 • Voor algemene belastinginstellingen: 
  • Ga naar Instellingen -> Betalingen en Facturering
  • In het vak “Belastingen inbegrepen”; maak of verwijder belastingtarieven indien nodig.
  • Het verwijderen van belastingtarieven die aan kamertypes zijn toegewezen, kan prijsfouten veroorzaken. Verwijder alleen belastingtarieven als ze niet in gebruik zijn.

Tip:

Airbnb-vermeldingen komen overeen met Sirvoy-kamertypes (geen individuele eenheden). Zorg er daarom voor dat Airbnb-advertenties en Sirvoy-kamertypes die samen gemapt zijn hetzelfde aantal eenheden hebben.

 • Als je meer unieke advertenties op Airbnb hebt dan unieke kamertypes in Sirvoy, moet je advertenties verwijderen of nieuwe Sirvoy-kamertypes maken.
 • Als je een unieke Airbnb-advertentie in kaart brengt met een Sirvoy-kamertype dat meer dan één unit bevat, zal Airbnb denken dat je meerdere, identieke advertenties hebt en niet één unieke. Dit kan gemakkelijk overboekingen veroorzaken, omdat Airbnb ervan uitgaat dat er nog beschikbare units zijn, zelfs als die advertentie al is geboekt.

Voorbeeld: 

Als je 5 unieke appartementen met 5 advertenties op Airbnb hebt, moeten ze worden toegewezen aan 5 verschillende kamertypes in Sirvoy, die elk één unit bevatten.

Of als u 5 identieke appartementen heeft, kunt u:

 • Gebruik 1 advertentie op Airbnb om alle vijf appartementen weer te geven en wijs deze toe aan 1 kamertype in Sirvoy dat vijf eenheden bevat.
 • Gebruik voor elk appartement 5 advertenties op Airbnb en wijs ze toe aan 5 kamertypes in Sirvoy, die elk één unit bevatten.

Je Sirvoy- en Airbnb-accounts zijn nu verbonden!

Vanaf nu regelt Sirvoy de tarieven, beschikbaarheid en beperkingen voor uw Booking.com-account. Voer daarom alle toekomstige updates van die functies in Sirvoy uit, omdat ze deze instellingen in Booking.com overschrijven. Wijzigingen die in Sirvoy worden aangebracht, zijn binnen enkele minuten van toepassing op Airbnb.

Voordat je begint:

 • Er zijn alleen Airbnb-servicekosten voor alle boekingen die via REST API-verbindingen wordengemaakt. Het bedrag van de vergoeding varieert afhankelijk van je advertentielocatie en Airbnb-account, maar varieert doorgaans van 14-16%. Het is raadzaam om uw tarieven te verhogen om rekening te houden met deze vergoeding.
 • “Hoe dicht bij het inchecken gast kan boeken” en “Hoe ver vooruit gast kan boeken” zijn twee instellingen in Airbnb die je voor elke individuele advertentie kunt specificeren of een standaard kunt gebruiken die van toepassing is op alle advertenties.
 • Airbnb haalt prijzen op van Sirvoy zonder belastingen inbegrepen en neemt uw valutaselectie over van Sirvoy. 
 • Airbnb ondersteunt het flexibele prijsmodel niet, dus Sirvoy stuurt een enkele vaste prijs naar Airbnb op basis van het kamertype-instelling “aantal gasten”. Er is echter een andere methode om flexibele prijzen te bieden via Airbnb.

Opmerking: Hoewel dubbele boekingen zeldzaam zijn, moeten hoteliers waakzaam zijn om ze snel op te lossen.

Opmerking: In zeldzame gevallen kunnen boekingen van kanalen worden verdeeld over verschillende kamers.