Bepaalde verouderde gegevens in boekingen en instellingen worden voor een bepaalde periode bewaard. Wanneer de bewaartijd verlopen is worden de gegevens verwijderd. Dit maakt middelen vrij voor meer actuele en relevante gegevens, en helpt ook om de persoonlijke gegevens van uw gast te beschermen en zo te voldoen aan gegevensbeschermingswetten, zoals de Europese AVG.

De onderstaande lijst laat zien welke gegevens automatisch worden verwijderd en na hoeveel tijd:

  • De inhoud van sms-berichten die vanuit boekingen worden verzonden, wordt 12 maanden na de uitcheckdatum verwijderd. Het logboek van de boekingsgeschiedenis toont echter nog steeds het telefoonnummer van de ontvanger en wanneer het sms-bericht is verzonden.
  • De inhoud van sms-berichten die vanuit boekingen worden verzonden worden 12 maanden na de uitcheckdatum verwijderd. Het logboek van de boekingsgeschiedenis toont echter nog steeds het e-mailadres en wanneer het e-mail bericht is verzonden.
  • Bestanden die zijn geupload naar een boeking worden 12 maanden na de uitcheckdatum verwijderd. Het logboek van de boekingsgeschiedenis toont de bestandsnaam van de automatisch verwijderde uploads.
  • Boekingswaarschuwingen worden 3 maanden na hun vervaldatum verwijderd.
  • Alle instellingen die zijn verlopen en niet meer geldig zijn, worden 18 maanden na de einddatum verwijderd. Dit omvat instellingen zoals: beperkingen voor inchecken, uitchecken en / of verblijven, beperkingen voor boekbare dagen, seizoensprijzen, tijdelijke prijswijzigingen, kortingen voor langere verblijven en couponcodes.
  • De geschiedenis die kan worden bekeken onder het tabblad “Tarieven” is beperkt tot 18 maanden.