Bepaalde verouderde data in boekingen en instellingen worden opgeslagen voor een bepaalde periode. Wanneer deze periode is verlopen zullen deze gegevens verwijderd worden. Dit zorgt ervoor dat ons systeem meer ruimte heeft voor actuele, relevante gegevens en het helpt ook bij het beschermen van de persoonlijke data van je gasten, zodat je kunt voldoen aan bepaalde wetgeving aangaande data bescherming, zoals de Europese AVG wetgeving.
De onderstaande lijst toont welke data automatisch wordt verwijderd en wanneer dit gebeurd:

  • De inhoud van tekstberichten (SMS) die verstuurd worden vanuit boekingen worden 12 maanden na het uitchecken verwijderd. In het geschiedenisoverzicht van de boeking zal het telefoonnummer van de ontvanger en wanneer het bericht werd verstuurd wel bewaard blijven.
  • De inhoud van e-mailberichten die vanuit boekingen zijn verstuurd wordt na 12 maanden verwijderd. In het geschiedenisoverzicht van de boeking zal het e-mailadres en wanneer het bericht verstuurd werd wel bewaard blijven.
  • Bestanden die zijn geupload naar een boeking zullen 12 maanden na het uitchecken verwijderd worden. In het geschiedenisoverzicht van de boeking zal de bestandsnaam van het verwijderde bestand zichtbaar blijven.
  • Bookingswaarschuwingen zullen 3 maanden na de verloopdatum verwijderd worden.
  • Enige instelling die verlopen is en die niet langer geldig is, wordt 18 maanden na de einddatum verwijderd. Het gaat hierbij om instellingen zoals beperkingen voor in en uitchecken en verblijven, het te boeken aantal dagen, seizoenstarieven, tijdelijke prijswijzigingen, kortingen voor langer verblijf en promotie en kortingscodes.
  • De geschiedenis die gekeken kan worden onder de “Tarieven” tab wordt beperkt tot 18 maanden.