In sommige tekstinstellingen, zoals voor de Sirvoy Website Bouwer onder de sectie “Over ons”, of voor de boekingsmodule onder “Aanvullende informatie”, kunt u opgemaakte tekst toevoegen met behulp van Markdown in het tekstvak. Markdown is een manier om tekst op internet op te maken, zodat u kunt bepalen hoe deze wordt weergegeven. In dit korte artikel worden enkele van de handige Opmaak-functies uitgelegd.

De werkbalk met pictogrammen boven het tekstvak zal tekst automatisch opmaken wanneer deze wordt toegepast, bijvoorbeeld als een kop, als vet of cursief. Bij het toepassen van Markdown (met behulp van de meegeleverde werkbalkpictogrammen of handmatig), wordt het in het tekstvak weergegeven als gewone tekst met een paar extra niet-alfabetische tekens, zoals “*” of “#”.

Screenshot 2020-12-02 at 12 18 23

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van Markdown in tekst samen met de gerenderde uitvoer, die u kunt zien als een voorbeeld op uw Website Bouwer-pagina, of wanneer u op “Voorbeeld” klikt in de werkbalk voor extra tekst in de booking engine.

Koppen

Koppen worden gemaakt door hashtags (#) voor een woord of zin toe te voegen. Het aantal hashtags komt overeen met hetcorresponderende kopniveau.

Nadruk

Voor vetgedrukte tekst worden twee sterretjes (*) voor en na een woord of zin toegevoegd.

Om tekst cursief te maken, wordt één sterretje voor en na een woord of zin toegevoegd.

Om tekst met vet en cursief tegelijk te benadrukken, worden voor en na een woord of zin drie sterretjes toegevoegd.

Lijsten

U kunt items ordenen in genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens.

Een genummerde lijst wordt gemaakt door regelitems toe te voegen met nummers gevolgd door punten.

Een lijst met opsommingstekens wordt gemaakt door streepjes (-) voor regelitems toe te voegen.

Links

Om een link te maken, wordt de linktekst tussen vierkante haakjes geplaatst (bijv. [My Luxury Hotel]), onmiddellijk gevolgd door de URL van uw keuze tussen haakjes (bijv. ( Https://myluxuryhotel.com/ )).

Bijvoorbeeld:

Boek nu uw weekendje weg bij [My Luxury Hotel]( https://myluxuryhotel.com ).

De resulterende uitvoer ziet er als volgt uit:

Boek nu uw weekendje weg bij My Luxury Hotel.

Lees meer over beschikbare Markdown-opmaakopties.