Volg deze eenvoudige stappen om „event tracking” toe te voegen aan de Booking Engine met behulp van Google Analytics:

 1. Zoek eerst uw Google Analytics-trackingcode op, zoals hier in dit artikel van Google wordt beschreven: https://support.google.com/analytics/answer/1032385?hl=en
 2. Ga naar Instellingen -> Booking Engine -> Beheer Booking Engines en klik op “Bewerk”.
  Voer uw trackingcode in onder „Google Analytics ID” en sla op.
 3. U kunt nu het bezoekers gedrag volgen in Google Analytics (vanaf het moment van activeren), onder „Rapporten -> Gedrag -> Gebeurtenissen -> Overzicht (“Reports -> Behaviour -> Events -> Overview“). Kies „Gebeurtenisactie” („Event Action“).

69871675-b8f91900-12b3-11ea-9ddd-78a3616b6cbe.png (1908×1006)

De volgende gebeurtenissen worden bijgehouden:

 • page_search – geeft aan dat het zoekformulier van de booking engine is bezocht.
 • page_results – geeft aan dat de resultatenpagina waar de prijzen en kamer worden weergegeven is bezocht.
 • page_details – geeft aan dat de gast de pagina met het invoerformulier voor gastengegevens heeft bezocht
 • page_payment – geeft aan dat de gast de pagina met de optie om te betalen bij de externe betalingsprovider bezoekt en de betaaloptie van de provider bekijkt. (Dit is de laatste gebeurtenis die voor de meeste boekingen wordt geregistreerd wanneer u een betaalprovider gebruikt die de gebruiker dwingt uw pagina te verlaten.)
 • page_confirmation – geeft aan dat de gast succesvol heeft betaald, zonder de boekingsengine te verlaten (zoals bij gebruik van Stripe) of via de pagina van een externe betalingsprovider, en heeft vervolgens op de link „Terug naar verkoper” geklikt.
  Voor gebruikers die betalen via de pagina van de externe betalingsprovider, wordt dit niet altijd gedaan door de gast, dus deze gebeurtenis kan in die gevallen zeer zelden worden verwacht. (Het gebruik van Stripe als betalingsoptie kan daarom een gunstige keuze zijn als u wilt dat deze gebeurtenis wordt geactiveerd.)

Opmerking: De volgende gebeurtenissen worden niet bijgehouden in deze functie:

booking_completed

page_thanks

Opmerking: Deze ingebouwde gebeurtenistracking houdt alleen bij welke pagina wordt geladen, en dan is het aan u als gebruiker om te interpreteren wat er op de pagina is gebeurd, afhankelijk van wat uw instellingen zijn met betrekking tot betalingen of vooruitbetalingen, en uw keuze van de betalingsprovider.

Tip: Als u een meer geavanceerde setup wilt, zoals ook het vangen van gebeurtenissen zoals de bovenstaande booking_completed en page_thanks, volg dan de instructies in dit artikel  . Merk op dat dit gedaan moet worden door een webdesigner.