Note: De informatie in dit artikel bevat systeembeschrijvingen van derden die zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd. Houd er daarom rekening mee dat sommige details verouderd kunnen zijn als gevolg van recente wijzigingen die door de derde partij zijn aangebracht.

Volg deze eenvoudige stappen om „event tracking” toe te voegen aan de Booking Engine met behulp van Google Analytics:

 1. Zoek eerst uw Google Analytics-trackingcode, zoals hier beschreven:
  GA Universal: https://support.google.com/analytics/answer/1032385?hl=en
  GA 4: https://support.google.com/analytics/answer/9304153?hl=en
 2. Ga naar Instellingen -> Boeking Engine -> Beheer Boeking Engines en klik op “Bewerk”. Voer uw trackingcode in onder „Google Analytics ID” en sla op.
 3. U kunt nu het gedrag van gasten volgen in:
  GA Universal, onder “Rapporten -> Gedrag -> Gebeurtenissen -> Overzicht”. Kies „Gebeurtenisactie” („Event Action“).
  GA 4, onder Betrokkenheid -> Evenementen.

69871675-b8f91900-12b3-11ea-9ddd-78a3616b6cbe.png (1908×1006)

Voor alle gebeurtenissen in de Sirvoy boekingsmodule wordt de categorie “sirvoy_widget_booking” gebruikt.

U kunt deze evenementen volgen voor de boekingsstroom

 • page_code_required – wordt geactiveerd op het formulier om de boekingscode in te voeren als dat nodig is voor uw boekingsmodule.
 • page_search – wordt geactiveerd wanneer het zoekformulier wordt weergegeven.
 • page_results – wordt geactiveerd bij het weergeven van de zoekresultaten. 
 • page_details – wordt geactiveerd bij het weergeven van het invoerformulier voor gastdetails. 
 • page_pending – wordt geactiveerd vóór de bevestigingsstap, na terugkeer van een betalingsprovider of als u geen betalingsprovider gebruikt na de gebeurtenis page_details.
 • page_confirmation – wordt geactiveerd tijdens de bevestigingsstap, na terugkeer van een betalingsprovider of als u geen betalingsprovider gebruikt na de gebeurtenis page_details.
 • booking_completed – wordt geactiveerd wanneer de boeking definitief is en wordt voltooid op de bevestigingspagina. Dit evenement wordt gegarandeerd  één keer per boeking geactiveerd, terwijl u bijvoorbeeld meerdere “page_confirmation” of “page_pending” zou kunnen hebben als de gast optionele betalingen doet – zodra hij wordt teruggeleid door de betalingsprovider, zullen deze evenementen opnieuw worden geactiveerd.

Voor het overzichtboeking proces worden deze gebeurtenissen geactiveerd:

 • page_review_search – wordt geactiveerd wanneer het overzicht boeking zoekformulier wordt weergegeven.
 • page_review_booking – wordt geactiveerd wanneer de overzichtboekingpagina wordt weergegeven.
 • page_review_pending – wordt geactiveerd na een optionele betaling die is gedaan via het overzichtboeking formulier, en na deze gebeurtenis zal de pagina het overzicht boeking formulier opnieuw weergeven en wordt het “page_review_booking” -evenement opnieuw geactiveerd.

Opmerking: Deze ingebouwde gebeurtenistracking houdt alleen bij welke pagina wordt geladen, en dan is het aan u als gebruiker om te interpreteren wat er op de pagina is gebeurd, afhankelijk van wat uw instellingen zijn met betrekking tot betalingen of vooruitbetalingen, en uw keuze van de betalingsprovider. Als u conversies wilt bijhouden, is booking_completed de handigste gebeurtenis om bij te houden, die gegarandeerd maar één keer per boekingsstroom wordt geactiveerd.