Zelfs wanneer de beschikbaarheid van je kamers vrijwel meteen gesynchroniseerd wordt tussen Sirvoy en de kanalen is er altijd een klein risico aanwezig op overboekingen wanneer dezelfde kamer tegelijkertijd op meerdere boekingskanalen wordt aangeboden. Er zijn een aantal factoren die kunnen leiden tot overboekingen en daarbij kunnen dienen als leidraad om overboekingen te voorkomen.

  • Gelijktijdige boekingen. De laatste beschikbare kamer kan gelijktijdig ook geboekt worden via je website of een ander kanaal.
  • Onjuiste toewijzingen van kamertypes. Bijvoorbeeld:
    • Als het geboekte kamertype niet in kaart is gebracht, kan Sirvoy de boeking niet correct toevoegen en wordt deze gemarkeerd als overboeking.
    • Als er meerdere kanaaltarieven zijn aangemaakt voor een (hetzelfde) kanaalkamertype en deze zijn toegewezen aan twee of meer Sirvoy-kamertypes, dan moeten al die Sirvoy-kamertypes dezelfde sets eenheden bevatten. Anders wordt de beschikbaarheid niet correct bijgewerkt en kunnen er overboekingen optreden. Voorbeeld: “Sirvoy kamertype A” toegewezen aan het kanaaltarief “Tweepersoonskamer Standaard” en “Sirvoy kamertype B” toegewezen aan het kanaaltarief “Tweepersoonskamer niet-restitueerbaar”, moeten beide exact dezelfde eenheden bevatten. (Om ervoor te zorgen dat de unitsets hetzelfde zijn, moet u dubbele kamertypes in Sirvoy maken die overeenkomen met de verschillende tarieven van het kamertype van het kanaal.) “
    • Als een unit wordt verkocht onder twee (of meer) toegewezen kamertypes op hetzelfde kanaal, kan er overboeking optreden wanneer een boeking wordt gemaakt met beide kamertypes tegelijkertijd. (Als ‘Unit A’ bijvoorbeeld tegelijkertijd wordt verkocht onder de kamertypes ‘Double Room’ en ‘Single Room’.)
  • Een kamerwijziging in de boeking in Sirvoy naar een ander kamertype dan wat in de oorspronkelijke boeking gereserveerd stond. Zo’n wijziging wordt niet teruggekoppeld naar de boeking op het kanaal. Dit kan in sommige gevallen leiden tot een verschil tussen wat er geregistreerd staat in Sirvoy en het verkoopkanaal. Dit op zijn beurt kan weer leiden tot overboekingen. Daarom moeten wijzigingen in het kamertype altijd gedaan worden vanuit het verkoopkanaal en niet vanuit Sirvoy.

Wanneer er een overboeking plaatsvind, verwacht het boekingskanaal dat je hen prompt op de hoogte stelt zodat ze, afhankelijk van de overeenkomst die je met hen hebt, er zo snel mogelijk een goede oplossing voor de overboeking gezocht kan worden. Om overboekingen zo veel mogelijk te voorkomen is het verstandig om een aantal kamer niet op te nemen in de verbinding met het verkoopkanaal zodat je hiermee overboekingen kan opvangen.