Nadat je Sirvoy aan een channel hebt verbonden, worden alle nieuwe boekingen automatisch geïmporteerd. Boekingen die vóór de verbinding zijn gemaakt, moeten echter handmatig worden geïmporteerd.

Tip: Voltooi het importproces zo snel mogelijk om overboekingen te voorkomen nadat je een nieuwe channel hebt verbonden. Hoewel dit artikel je door het proces zal leiden, kan ons supportteam je ook helpen bij het importeren van je boekingen.

Voordat je begint:

  1. Verbind je Sirvoy-account met de channel.
  2. Map de listings van je keuze aan de bijbehorende Sirvoy-kamertypes en sla de mapping op.

Boekingen importeren

Ga naar Instellingen > Channels en zoek de channel waarvan je boekingen wilt importeren. Klik op ‘Boekingen importeren’ op de integratiepagina van die channel om te beginnen. Te importeren boekingen vallen in drie categorieën:

Zonder match, maar met beschikbaarheid

Deze boekingen hebben geen dubbele boekingen in Sirvoy en er zijn beschikbare kamers voor de betreffende data. Deze verschijnen in het groen.

Hoe aan te pakken: Klik op ‘Importeren’ om ze als nieuwe boekingen in Sirvoy toe te voegen.

Met mogelijke overeenkomsten

Het systeem herkent deze boekingen als mogelijke duplicaten van een bestaande boeking, bijvoorbeeld omdat de gastgegevens of boekings-ID’s overeenkomen. Deze zijn oranje.

Hoe aan te pakken:

  • Als de boekingen identieke boekings-ID’s hebben, klik op ‘Matchen’ om ze samen te voegen.
  • Als ze niet dezelfde ID hebben, maar het wel bevestigde duplicaten zijn, klik op ‘Matchen’ om ze samen te voegen.
  • Als het geen duplicaten zijn van een bestaande boeking, klik op ‘Importeren’ om ze toe te voegen als nieuwe, afzonderlijke boekingen.

Geen beschikbaarheid

Er zijn geen dubbele boekingen, maar er zijn geen beschikbare kamers op de betreffende data. Deze worden in het rood weergegeven.

Hoe aan te pakken:

  • Klik op ‘Importeren als overboeking’ om ze als nieuwe boekingen toe te voegen.
  • Los de overboeking op door een beschikbare kamer toe te wijzen, hetzij vóór of ná het importeren.