Sommige booking channels bieden virtuele creditkaarten, vaak voor boekingen waar de gast al betaald heeft aan het channel. Er is een gelimiteerde tijdsperiode waarbinnen deze kaart aangeslagen kan worden, voor een gelimiteerd bedrag.

Wij bevelen je aan om de functie “Sirvoy Vault” te activeren in Sirvoy. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om automatisch de virtuele kaart gegevens op te slaan die bij een boeking worden meegestuurd. De kaarten moeten worden aangeslagen tijden het uitchecken (behalve voor Booking.com, hier kan de kaart aangeslagen worden tijdens het inchecken of zelfs eerder in het geval van non-refundable (geen restitutie mogelijk) boekingen).

We raden aan om de betaaloplossing “Stripe” te gebruiken om het betaalproces van de virtuele kaart te verwerken. Omdat het om een virtuele kaart gaat kan deze niet automatisch worden opgeslagen in Stripe, maar onze integratie met Stripe zorgt ervoor dat de kaartgegevens opgehaald kunnen worden vanuit Sirvoy. Lees hier meer over welke instellingen er nodig zijn in Stripe om de virtuele kaarten aan te kunnen slaan.

Als het bedrag van de virtuele kaart niet overeenkomt met de waarde van de boeking moet je hierover contact opnemen met het Channel, omdat sommige hun commissies, belastingen en kortingen al hebben doorberekend.

Booking.com
Booking.com gebruikt virtuele kaarten alleen in een beperkt aantal landen. Neem contact op met je accountmanager om te kijken wat de mogelijkheden zijn van het land waar je je bevind. In het inloggedeelte van jouw Booking.com account kun je aangeven of je “Alternatieve betaalmethoden” wilt accepteren. Als je kiest voor ” ja”, zullen gasten kunnen boeken zonder hun creditcard gegevens achter te hoeven laten. In alle gevallen waar een gast de betaling direct aan Booking.com heeft gedaan, zul je een virtuele kaart krijgen van Booking.com.

Expedia
Je kunt kiezen of je je gasten de mogelijkheid wil geven om te kiezen of ze willen betalen bij je hotel (Hotel Collect) of wanneer ze boeken (Expedia Collect). Dit heet Expedia Traveller Preference (ETP). Wanneer een gast ervoor kiest om gelijk te betalen via de Expedia website (Expedia Collect), zul je een virtuele kaart krijgen van Expedia.

Agoda
Agoda biedt verschillende betaalmogelijkheden en afhankelijk van je keuze zul je virtuele kaarten krijgen voor boekingen die naar Sirvoy gestuurd worden. Alle virtuele kaarten die beginnen met nummer 553397 zullen niet met Stripe afgehandeld kunnen worden. Deze moeten worden aangeslagen met een andere betaaloplossing.