Sirvoy heeft veel tools om kamerprijzen te wijzigen. Maar welke combinatie heeft voorrang bij het combineren van meerdere instellingen? Dit artikel legt uit hoe prijzen worden berekend in Sirvoy.

Houd er rekening mee dat sommige instellingen het tarief tijdelijk aanpassen (omhoog of omlaag aanpassen), terwijl andere instellingen de bestaande tarieven overschrijven (deze volledig vervangen door een nieuw tarief).

Tarieven worden berekend in deze stappen:

1. Basistarief

Sirvoy zoekt eerst naar het basistarief (Instellingen -> Accommodatie -> Kamertype).

Bijvoorbeeld €130.

2. Seizoensgebonden / tijdelijke prijswijzigingen

Vervolgens zoekt Sirvoy naar prijswijzigingen (Instellingen -> Prijswijzigingen -> Seizoensprijzen en tijdelijke prijswijzigingen). Indien gevonden, wordt het basistarief dienovereenkomstig aangepast.

Als de prijswijziging bijvoorbeeld €-20 is, dan wordt het nieuwe tarief €110 (basistarief €130 – €20).

3. Prijs ingevoerd op de Tarieven pagina

Als een spotprijs is geregistreerd via de pagina Tarieven, wordt elk tarief in de voorgaande stappen genegeerd en overruled. In plaats daarvan wordt de prijs gebruikt die op de pagina Tarieven is ingevoerd.

4. Korting voor langer verblijf

Vervolgens controleert Sirvoy op eventuele “aangepaste nachttarieven” (Instellingen -> Prijswijzigingen -> Korting voor langer verblijf -> Speciale prijs voor een ander aantal nachten). Als er een korting bestaat voor de huidige verblijfsduur, wordt deze bovenop het tarief van stap 1-2 toegepast (spotprijs wordt genegeerd).

Kortingen kunnen een percentage of een vast bedrag zijn.

Als er bijvoorbeeld 10% korting wordt gevonden, is het nieuwe tarief €117 (basistarief €130 – (€130 * 10%)). Als er een korting van €10 wordt gevonden, is het nieuwe tarief in plaats daarvan €120 (basistarief €130 – $ 10).

5. Bereken het gemiddelde nachttarief

Stappen 1-4 worden voor elke datum tijdens het verblijf uitgevoerd en er wordt een gemiddeld nachttarief berekend.

Als het tarief voor de eerste twee nachten bijvoorbeeld €230 is en de derde nacht €170, is het gemiddelde tarief €210 ((€230 + €230 + €170) / 3).

6. Week of maand tarieven

Als de verblijfsduur overeenkomt met volledige weken of maanden en een dergelijk tarief is geconfigureerd (Instellingen -> Prijswijzigingen -> Korting voor langer verblijf), worden de tarieven uit de voorgaande stappen genegeerd en overschreven door het wekelijkse / maandelijkse tarief.

7. Hebben we een kortingscode?

Als een geldige code wordt toegepast, worden de tarieven van de voorgaande stappen dienovereenkomstig aangepast. (Als u de optie “Vaste vervangingsprijs voor elk product” heeft geselecteerd, zullen de tarieven die voor de code zijn gedefinieerd in plaats daarvan de tarieven van de voorgaande stappen overschrijven.)

Opmerking: De tarieven die naar de kanalen worden gestuurd, houden geen rekening met kortingen voor een langer verblijf, week / maand prijzen of couponcodes. Naast het basistarief wordt alleen rekening gehouden met seizoensprijsveranderingen en spotprijzen. Daarbovenop kunt u echter een bepaald percentage toevoegen aan de prijs die naar sommige kanalen wordt verzonden onder “Prijzen aanpassen bij update” in Instellingen -> Kanalen -> (Geselecteerd kanaal) -> “Bewerken”.