Je kunt een booking engine samenstellen die vraagt om een boekingcode voordat een reservering gemaakt kan worden. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld kamerreserveringen wilt kunnen accepteren bij een bruiloft of iets dergelijks. Je kunt er voor kiezen om dan alleen bepaalde kamertypes beschikbaar te stellen voor deze booking engine.

  1. Ga naar Instellingen -> Boekingsformulier -> Beheer boekingsformulieren en klik op “Voeg een nieuw boekingsformulier toe.
  2. Activeer de instelling “Boekingcode is verplicht”
  3. Ga naar Instellingen -> Prijswijzigingen -> Promotie en Kortingscodes en klik op “Maak nieuwe code”.
  4. Maak een code om het formulier te ontgrendelen.

Deze functie moet je niet verwarren met de boekingcode die gebruikt kan worden om een afgeblokte periode te ontgrendelen. (zie hiervoor het hieraan gerelateerde artikel: “Een boekingscode gebruiken om een afgeblokte periode te ontgrendelen”.)

De voordelen van deze functie zijn:

  • Het maakt het mogelijk om te kiezen welke kamertypes er verkocht en dus ontgrendeld kunnen worden wanneer de boekingcode gebruikt wordt met deze booking engine.
  • Het geeft een melding aan de gast dat er een geldige boekingscode gebruikt moet worden voordat er een aankomst en vertrek datum opgegeven kan worden.