In Instellingen -> Booking engine -> Algemene opties kunt u standaardinstellingen kiezen voor het verzenden van e-mails en sms-berichten. Hier is een overzicht:

Standaard e-mails verzenden

  • De optie ‘Geautomatiseerde e-mails verzenden’ in het gedeelte ‘Contactgegevens bewerken’ van elke boeking is standaard ingeschakeld, maar je personeel kan deze uitschakelen.
  • Geautomatiseerde e-mailsjablonen die zijn ingesteld onder Instellingen -> Talen en teksten worden automatisch verzonden, op voorwaarde dat het e-mailadres van de gast in de boeking is opgenomen.

Note: Om er zeker van te zijn dat je het e-mailadres van de gast hebt, ga je naar Instellingen -> Booking engine -> Pas standaard velden aan en stel je “E-mailadres” in op “Verplicht voor gasten”.

Standaard SMS verzenden

  • In de openbare booking engine is de optie ‘Stuur mij een sms-bevestiging’ standaard ingeschakeld, maar gasten kunnen zich hiervoor afmelden.
  • De optie ‘Geautomatiseerde sms-berichten verzenden’ binnen de optie ‘Contactgegevens bewerken’ van elke boeking is ook standaard ingeschakeld, maar kan door je personeel worden uitgeschakeld.
  • SMS-sjablonen die zijn ingesteld om automatisch te worden verzonden onder Instellingen -> Talen en teksten worden standaard uitgeschakeld als het telefoonnummer van de gast in de boeking wordt opgegeven.

Note: Om er zeker van te zijn dat je het telefoonnummer van de gast hebt, ga je naar Instellingen -> Booking engine -> Pas standaard velden aan en stel je ‘Telefoonnummer’ in op ‘Verplicht voor gasten’.

Standaard bevestigingsmail voor boekingen aangemaakt door de receptie

  • De optie “Bevestigingsmail versturen” voor nieuwe front-desk boekingen is standaard geactiveerd, maar je personeel kan ervoor kiezen deze uit te schakelen.

Note: Bevestigingsmails voor boekingen gemaakt via de openbare booking engine zijn verplicht als het e-mailadres van de gast in de boeking staat en niet kan worden uitgeschakeld.