Op het gebied van internet veiligheid volgt Sirvoy best practices. In geval er zich een datalek of veiligheidsprobleem voordoet, dan zullen we je hiervan op de hoogte brengen. Ook melden we dit aan de hiervoor relevante autoriteiten in overeenstemming met de geldende regelgeving. Er is echter ook veel dat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je bedrijf en jezelf online veilig zijn.
Phishing
Wees voorzichtig wanneer je e-mail berichten of instant-message berichten ontvangt met links er in. Een e-mail kan er echt en legitiem uitzien, maar de link kan je leiden naar een nagemaakte website. Je kunt er zo toe worden verleid gevoelige informatie weg te geven. Zorg er daarom voor dat je altijd controleert of je op de juiste website zit door het adres van de site (de URL) te checken. Kijk voor meer informatie op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Phishing
Bescherm je wachtwoorden
- Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord op meerdere websites.
- Gebruik ook geen makkelijk te raden wachtwoorden, zoals “wachtwoord”, “welkom” of “123456”.
- Gebruik zinnen in plaats van worden en een mix van letters, getallen en speciale tekens. Bijvoorbeeld als je de zin: “Ik hou van chocolade” wil gebruiken, dan kun je dit veranderen naar: “!kh0uv@nCh0c0l@d3”.
- Wat nog beter werkt is gebruik maken van Password Management programma.
Een veilige booking engine
Wanneer je de Sirvoy Booking Engine widget in je website integreert, kun je er zeker van zijn dat wij ervoor zorgen dat deze veilig is. Het versturen van gegevens gebeurd versleuteld, gegevens worden veilig opgeslagen en de widget wordt automatisch bijgewerkt zodat je altijd de laatste versie gebruikt.
Je website beveiligen
- Gebruik alleen bekende producten en diensten.
- Controleer regelmatig of je server software en plugins de meest recente updates en upgrades hebben
- ontvangen. Verwijder plugins die je niet gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen veiligheidslekken ontstaan via plugins.
- Meld je aan voor nieuwsbrieven om het laatste nieuws te krijgen over uitgebrachte updates.
- Maak regelmatig backups en test het terugzetten hiervan om er zeker van te zijn dat het ook echt werkt.
Als je meer technische informatie wilt hebben over de grootste bedreigingen, kun je kijken op het OWASP project. Hier vind je projectrapportages over de meest voorkomende bedreigingen voor webapplicaties:
https://www.owasp.org/index.php/Category:OWASP_Top_Ten_Project.