Sirvoy kan u helpen bij het bijhouden van de schoonmaak van kamers (schoongemaakt en klaar voor de volgende gast). Maar u kunt ook op maat gemaakte geplande taken maken, zoals het verschonen van lakens of het dagelijks schoonmaken van kamers. Ga naar Instellingen -> Huishouding om nieuwe taken aan te maken.

Eenmaal aangemaakt, wordt de nieuwe geplande taak “Beddengoed wisselen” weergegeven als een nieuwe kolom op de pagina Eenheden. Er verschijnt een klikbaar pictogram in die kolom wanneer er een boeking is met een geplande taak op de huidige datum. Het schoonmaakpersoneel kan op het pictogram klikken om de status te wijzigen in voltooid.

In de instellingen voor aangepaste geplande taken kunt u kiezen hoe vaak elke taak moet worden uitgevoerd en of deze wordt aangeboden op de dag van aankomst, de dag van vertrek of gedurende het hele verblijf.

Als u wilt dat de gebeurtenissen van een taak gelijkmatig verdeeld zijn in elke boeking, zet u de schakelaar “Optimaliseer de geplande gebeurtenissen” op AAN en wijzigt u het activiteitsinterval van “dagelijks” in een ander interval. Taken met deze instelling kunnen vervolgens opnieuw worden gepland op de pagina Eenheden door op het kalenderpictogram te klikken dat wordt weergegeven in de kolom van de geplande activiteit.