Onze intuïtieve websitebouwer helpt u in slechts enkele stappen met het maken van een eenvoudige responsive webpagina. Dit artikel biedt een handige gids, zodat u uw eigen aantrekkelijke webpagina kunt maken. U ziet ook direct een voorbeeld (weergave op desktop of mobiel), zodat u alleen maar op “opslaan” hoeft te klikken.

Het is makkelijk: Instellen. Opslaan. Tonen.

Stap 1: Schakel Website Bouwer in

 1. Ga naar Instellingen -> Booking engines.
 2. Klik op de drie stippen naast de gewenste booking engine.
 3. Klik in de vervolgkeuzelijst op ‘Websitebouwer’.

Eenmaal ingeschakeld, wordt u doorverwezen naar de websitebouwer en voor toekomstige toegang wordt het label nu weergegeven als “Website-bouwer”.

Stap 2: Uiterlijk instellen

Geef onder Algemene instellingen -> Vormgeving aan hoe u wilt dat uw webpagina eruitziet. Hier heb je verschillende mogelijkheden:

 • “Kleuren” – kies kleuren voor gebieden zoals de achtergrond, het menu of aanklikbare elementen (bijv. Gebruik “Primair” om de kleur van e-mail-, telefoon- of sociale media-links te veranderen).
 • “Menu” – bepaal de hoogte van de menubalk en of deze moet worden hersteld of omhoog moet scrollen met de webpagina.
 • “Lettertypen” – kies uit een aantal lettertypen om de kopteksten van uw webpagina te personaliseren.

Stap 3: Inhoud instellen

Onder Secties kunt u beslissen wat u op uw webpagina wilt opnemen. Door op een sectie te klikken, kunt u de bewoording voor de menulabels “Home”, “Over ons”, “Kamers” en “Contact” in alle ondersteunde talen aanpassen, zoals geselecteerd in uw Sirvoy-systeem, en een titel en ondertitel toevoegen voor elk van deze secties, indien van toepassing. Hoewel de sectie “Home” altijd standaard op uw webpagina wordt weergegeven, heeft u de optie om de weergave van de andere secties in of uit te schakelen. Bovendien heeft u binnen elke sectie de volgende opties:

 • “Home” – Onder Instellingen -> Achtergrond kunt u een van de geleverde afbeeldingen gebruiken of uw eigen achtergrondafbeelding uploaden en beslissen hoe deze op uw webpagina moet worden weergegeven. Instellingen -> Titel en ondertitel stellen u in staat om de uitlijning en kleur te kiezen. Probeer verschillende opties uit en kijk welke het beste werkt in de directe preview. Klik gewoon op de knop “Opslaan” bovenaan de pagina als u tevreden bent met de instellingen.
 • “Galerij” – Wanneer deze sectie is ingeschakeld, kunt u afbeeldingen uploaden zodat uw gasten deze als galerij kunnen bekijken (onder Instellingen -> Afbeeldingen ). Tijdens het uploadproces heeft u de mogelijkheid om de afbeelding te bewerken voordat u de upload bevestigt. U kunt in uw instellingen ook uit verschillende miniatuurweergaven kiezen en u kunt de weergavevolgorde van de afbeeldingen wijzigen. Wanneer u op een geüploade afbeelding klikt, wordt de galerijweergave geopend in de modus diavoorstelling zodat uw gasten voorzichtig automatisch door de galerij worden geleid. De gast kan de afbeeldingen ook handmatig in zijn eigen tempo bekijken en heeft ook de optie voor volledige schermweergave voor een nog meeslependere ervaring.
 • “Over ons” – Hier kunt u het meegeleverde tekstvak gebruiken om een beschrijving toe te voegen over uw eigendom en al het andere dat u uw gasten wilt laten weten over u. Gebruik de Markdown-functie om uw tekst naar wens op te maken.
 • “Kamertypes” – Als je deze sectie inschakelt, worden standaard alle kamertypes weergegeven die beschikbaar zijn in jpuw accommodatie en de bijbehorende afbeeldingen zoals weergegeven in de boekingsmodule. De getoonde afbeeldingen zijn de afbeeldingen die je voor elk kamertype in Sirvoy hebt geüpload. Als je op een afbeelding van een kamertype klikt, wordt de beschrijving weergegeven zoals gedefinieerd in de accommodatie die je in Sirvoy hebt ingesteld. Als je er de voorkeur aan geeft om alleen geselecteerde kamertypes te tonen in dit gedeelte van de websitebouwer, onder Instellingen -> Zichtbaarheid van kamertypes, deactiveer dan de schakelaar “Alle kamertypes in boekingsmodule” en activeer de geselecteerde kamertypes die je wilt tonen.
 • “Algemene voorwaarden” – U kunt deze sectie inschakelen om uw algemene voorwaarden te publiceren zodat de gast deze kan bekijken. Gebruik het tekstvak in dit gedeelte om uw algemene voorwaarden en andere belangrijke informatie voor uw gasten toe te voegen. Met de Markdown-functie kunt u uw tekst naar wens opmaken.
 • “Contact” – Onder Instellingen -> Contactinformatie kunt u ervoor kiezen om de standaard contactinformatie weer te geven zoals gedefinieerd in uw Sirvoy-systeem, of de informatie exclusief voor uw webpagina aan te passen. Instellingen -> Sociaal stelt u in staat om links naar sociale media toe te voegen. Uw webpagina zal dan onmiddellijk het relevante gekoppelde social media-symbool op uw webpagina weergeven onder “Vind ons op”.

Stap 4: Maak jezelf zichtbaar

De Sirvoy Website Bouwer helpt u om door meer mensen gezien te worden. Zo doe je dat:

 • Onder Algemene instellingen -> Domein ziet u verschillende domeinnaamopties om uit te kiezen. Voeg eenvoudig de domeinnaam van uw keuze toe samen met een van de domeinen die worden opgegeven. Klik op “Opslaan” om de domeinnaam van u te maken. Klik vervolgens op “Bezoek site” bovenaan de pagina om uw voltooide webpagina te openen en met iedereen te delen!
 • Onder Algemene instellingen -> SEO kunt u bepalen hoe u gevonden wilt worden op internetzoekmachines. SEO (Search Engine Optimization) is de praktijk van het optimaliseren van uw webpagina’s voor een betere positie op pagina’s met zoekresultaten. Een onderdeel van het SEO-proces is het gebruik van goede trefwoorden in uw titel en beschrijving: woorden en woordgroepen die beschrijven waar uw inhoud over gaat en uw locatie. Vervolgens gebruikt een zoekmachine (zoals Google) die informatie om te bepalen welke inhoud relevant is voor een bepaalde zoekopdracht en hoe de pagina moet scoren bij zoekopdrachten voor een bepaalde term. Dat is wat een webpagina zijn zoekrangschikking geeft.

Ga naar “Beschrijving” onder Inhoud -> Basis om relevante trefwoorden of zinnen toe te voegen in de door u gekozen taal.

Op Google kunt u bovendien het eigendom van uw webpagina verifiëren. In dit proces krijgt u een HTML-tagwaarde. Kopieer deze waarde en plak deze in het veld “Google SearchConsole HTML-tagwaarde (inhoud)” onder Instellingen -> Google. Dit verhoogt uw ranking en de kans om ontdekt te worden door meer potentiële gasten binnen de Google-zoekmachine.