Note: De informatie in dit artikel bevat systeembeschrijvingen van derden die zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd. Houd er daarom rekening mee dat sommige details verouderd kunnen zijn als gevolg van recente wijzigingen die door de derde partij zijn aangebracht.

Om de boekingsmodule op een WordPress site te installeren, moet u eerst de Sirvoy Booking Engine plugin installeren en daarna de boekingsmodule aan uw WordPress-pagina toevoegen.

De Sirvoy Booking Engine plug-in installeren

  1. Log in op uw WordPress-account, ga naar Plugins -> Nieuwe toevoegen, zoek naar “Sirvoy” in de zoekbalk. Selecteer de Sirvoy plugin en klik op “nu installeren”.
  2. Eenmaal geïnstalleerd, verandert de knop in “Activeren”, klik er nogmaals op. De Sirvoy plugin is nu toegevoegd aan uw lijst met beschikbare plugins in het linkermenu van uw Admin-weergave.
  3. Selecteer de “Sirvoy Booking Engine” plugin en klik op “Instellingen”. (U moet een Booking Engine ID invoeren.)
  4. Ga in het Sirvoy-systeem naar Instellingen -> Booking engine -> Booking engines beheren -> Hoe te installeren onder het tabblad Booking Engine. Kies “Booking Engine ID voor gebruik in de WordPress-plug-in” en kopieer de weergegeven ID-code.
  5. Terug op WordPress, plak de gekopieerde ID in het veld “Booking Engine ID” en klik op “Save”.

De engine toevoegen aan de WordPress-pagina

  1. Ga naar de WordPress webpagina waar u de engine wilt installeren en klik op “Aanpassen” in het bovenste menu.
  2. Klik op het gebied Widgets in de linksbalk die verschijnt, bepaal in welke sectie u de engine wilt weergeven en klik erop.
  3. Klik op de optie “Widget toevoegen”, zoek en selecteer de Sirvoy Booking Widget in de lijst. Als u meerdere widgets beheert, geeft u de Sirvoy-widget een eigen naam om deze te identificeren.
  4. De engine zou nu moeten verschijnen in het gedeelte dat u hebt geselecteerd.

Tip: Als alternatief kunt u deze korte code typen: [sirvoy] in de pagina’s of berichteditor waar u de boekingsmodule wilt weergeven. Gebruik dit formaat om de boekingsmodule in een specifieke taal weer te geven (zonder automatische detectie): [sirvoy language="nl"].