Als u de Pro-versie gebruikt, kunt u informatie over de beschikbaarheid van de kamer delen met websites voor vakantieverhuur die het iCal formaat ondersteunen (eenrichtingsverbinding). Een paar iCal-kanalen ondersteunen echter ook het automatisch ophalen van boekingen (tweerichtings-verbinding).

iCal is een bestandsindeling die de kalender voor een bepaalde ruimte vertegenwoordigt. Boekingen en beperkingen worden weergegeven als geblokkeerde datums in de kalender en geven dus aan welke data de kamer beschikbaar is

 1. Ga naar Instellingen -> Channels -> iCal en klik op “Verbinden”.
 2. Zoek de kamer waarvoor u beschikbaarheidsinformatie wilt delen en klik op “Genereer Export URL”.
 3. Kopieer de weergegeven URL en deel deze met een welk iCal kanaal je wilt. De kanalen kunnen dan regelmatig de URL aanroepen en Sirvoy zal reageren met de beschikbaarheid voor die kamer.
 4. Voor iCal-kanalen die twee-zijdige verbindingen ondersteunen,
  • Kopieer de geldige iCal URL van het iCal kanaal en plak deze in het “Voer hier iCal URL in” veld voor elke unit.
  • Kies onder “Selecteer kamertype” een bijbehorend kamertype waarin u boekingen wilt importeren. Sirvoy herkent en accepteert automatisch ondersteunde iCal formaten.
  • Klik op “Import URL toevoegen”. Incompatibele iCal formaten geven een foutmelding.

Houd rekening met het volgende:

 • Met slechts één Sirvoy-account kun je verbinding maken met verschillende advertenties. (Geldt voor alle iCal-kanalen.)
 • Prijzen ingesteld in Sirvoy worden NIET verzonden naar iCal kanalen – alleen beschikbaarheid is. Dit betekent dat je je prijzen moet instellen in je iCal-kanaalaccount.
 • Voor alle iCal-kanalen deelt Sirvoy beschikbaarheidsinformatie een jaar vooruit vanaf nu.
 • Wanneer een mogelijke annulering wordt gedetecteerd, zal Sirvoy de boeking automatisch annuleren en u een e-mail sturen om u hierover te informeren.
 • Wijzigingen aan boekingen zoals wijzigingen van de eenheid of datum, gemaakt door u of een gast, worden doorgegeven aan Sirvoy. De wijziging moet altijd aan de kant van het kanaal worden aangebracht. Houd er rekening mee dat als er vanuit Sirvoy een unit gewijzigd wordt in plaats van op het iCal-kanaal, dit ertoe leidt dat de boeking automatisch wordt geannuleerd in Sirvoy.
 • Als u in Sirvoy een beperking hebt ingesteld om een unit op een iCal-kanaal te blokkeren, moet u ook het vakje „Verblijven niet toegestaan (inclusief inchecken)” aanvinken. Als u alleen „Inchecken niet toegestaan” aanvinkt, wordt de unit op het kanaal niet geblokkeerd. De beperking “Boekbare dagen” is niet compatibel met Hostelworld. Ook moet op het kanaal worden ingesteld hoe ver van tevoren of hoe dicht bij het inchecken boekingen kunnen worden gemaakt.
 • De instellingen voor de URL van de exportkalender in VRBO en HomeAway worden aanbevolen om in te stellen op „niet voorlopig”, omdat boekingsaanvragen anders zichtbaar zijn in Sirvoy. Als voorlopige boekingen in Sirvoy worden geïmporteerd, kan dit ook een conflictstatus veroorzaken in de boeking in de HomeAway kalender.
 • Sirvoy ontvangt heel weinig details over de boeking via iCal. Kamerprijs, bezetting, kamertype, naam (namen) of gerelateerde creditcardgegevens worden NIET verzonden vanaf het kanaal. Het veld >gastnaam< zal verschijnen als „Geen naam”.
 • De bezetting in deze boekingen wordt standaard ingesteld op 1 persoon. Als de kamer in meerdere kamertypes in Sirvoy wordt gebruikt, kunt u het kamertype waarnaar boekingen moeten worden geïmporteerd, beheren op de iCal mapping pagina. Als u boekingen naar een ander kamertype wilt importeren, moet eerst de vorige mapping worden verwijderd. Om een dergelijke aanpassing te maken, kopieert u de import iCal-URL en verwijdert u vervolgens de import. Voeg vervolgens de import iCal-URL weer toe en selecteer in het vervolgkeuzemenu het kamertype dat u in de verbinding wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat een dergelijke wijziging van de mapping reeds bestaande boekingen niet zal bijwerken, maar alleen van invloed is op toekomstige boekingen.
 • De kamerprijs in de boeking wordt ingesteld op wat er in Sirvoy is geconfigureerd voor het aangesloten kamertype, met bezetting 1, inclusief eventuele prijswijzigingen.

Opmerking: Sirvoy heeft geen controle over hoe vaak het kanaal de URL aanroept om de beschikbaarheid te controleren. Sommige kanalen zullen minder vaak controleren, misschien één keer per dag. De meeste kanalen beperken ook hoe vaak Sirvoy kan controleren op nieuwe boekingen, meestal één keer per uur. Met andere woorden, u zou wat vertragingen kunnen verwachten bij het gebruik van de iCal-indeling. Bedenk ook dat deze vertragingen overboekingen kunnen veroorzaken.