Momenteel ondersteunt Hostelworld geen prijs per persoon op hun tarieven. Toch is hier wat informatie die u mogelijk nuttig vindt met betrekking tot uw Hostelworld-kamertypes.

Op Hostelworld kun je zowel bedden (in slaapzalen) als privékamers verkopen.

Slaapzaal bedden

Dit is de meest gebruikelijke manier om “kamers” te verkopen op Hostelworld.

Voor kamertypes in Sirvoy die als slaapzalen worden verkocht en worden gebruikt in verbinding met Hostelworld, moeten ze natuurlijk de volgende instelling hebben: „Aantal gasten: 1“, „Max. aantal gasten (incl. extra bedden): 1 ”en moeten ze het objecttype “bed”hebben, zoals in het onderstaande voorbeeld.

Prive kamers

Toch kiezen sommigen ervoor om ook privékamers te verkopen.

Laten we ons als voorbeeld voorstellen dat u het onderstaande kamertype hebt aangesloten op Hostelworld. De hoogste prijs 90, wordt automatisch gedeeld door het hoogste aantal toegestane gasten 2 (ingesteld in “Max. Aantal gasten (incl. Extra bedden:”). We sturen de prijs per bed, in dit geval 45. De kamer kan echter niet voor slechts één persoon op Hostelworld worden geboekt. De kamer is alleen te boeken voor de prijs voor 2 personen.

Hetzelfde geldt als het maximale aantal gasten is ingesteld op 4; gasten dienen de kamer te boeken tegen de vastgestelde prijs voor 4 personen. Bij het boeken van het kamertype op Hostelworld wordt deze informatie getoont: “Om een privékamer te boeken, moet u de hele kamer boeken.” Dus simpel gezegd; de kamers kunnen niet tegen een lagere prijs worden verkocht dan voor het maximale aantal gasten.