Met Google Hotel Ads kun je gasten rechtstreeks laten boeken via de eigen website, in plaats van via OTA’s. Google toont je prijzen en een link naar je website via Google Search, Google Maps, enz. Een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie op Google is ervoor te zorgen dat je bedrijf een goed bijgewerkt profiel heeft op Google Mijn Bedrijf, met afbeeldingen, beschrijvingen, enz. De juiste categorie moet ook voor uw bedrijf geregistreerd zijn. Gewoonlijk zorgen alleen categorieën zoals “hotel” of “resort” ervoor dat een verbinding tot stand kan worden gebracht. Raadpleeg dit Google-artikel over de verschillende categorieën.

  1. Ga naar Instellingen -> Kanalen -> Google Hotel Ads en klik op ‘Bewerken’.
  2. Selecteer de methode voor biedingen die je wilt gebruiken, CPC or CPA. Je wilt wellicht met een laag bod beginnen en het bod verhogen wanneer je advertenties niet worden getoond. Een hoger bod kan nodig zijn als dezelfde kamerprijs wordt aangeboden door andere OTA’s.
  3. Voer de URL in voor de pagina waar je de Sirvoy-booking engine op je website hebt geïnstalleerd, bijvoorbeeld http://hotel-website.com/book-now/.
  4. De advertentiekosten worden elke maand afgetrokken van je accountsaldo in Sirvoy namens Google (valutaconversie kan plaatsvinden).

CPC (kosten per klik)

We raden een minimum bod van $ 1-2 aan. Houd er rekening mee dat Google je bod per klik en per nacht in rekening brengt.

CPA (pay-per-conversion)

Selecteer het maximale percentage dat je bereid bent te betalen in commissie. De advertenties worden automatisch geoptimaliseerd, dus het is goed om het wat tijd te geven voordat je het resultaat gaat evalueren of instellingen gaat wijzigen.

Google brengt alleen commissie in rekening voor voltooide boekingen. Er worden echter commissiekosten in rekening gebracht, zelfs als de boeking later wordt geannuleerd. Houd daarom bij het instellen van je commissiepercentage rekening met het gemiddelde annuleringspercentage voor jouw bedrijf . Als je bijvoorbeeld een annuleringspercentage hebt van 10% en ervoor hebt gekozen om 8% commissie te betalen, dan zijn de werkelijke advertentiekosten voor de voltooide verblijven (9 van de 10) 8,9%.

Opmerking: Je kamertypes en kamertype-duplicaten kunnen op dit platform worden verkocht. Er worden echter geen kamertypen weergegeven die in uw instellingen als ‘intern kamertype’ zijn geclassificeerd.