Als je de betaaloplossing Stripe gebruikt en je ontvangt in Sirvoy boekingen via de booking channels, dan worden de creditcard gegevens automatisch in Stripe opgeslagen. De card kan dan zoals gewend aangeslagen worden vanuit de boeking details pagina in Sirvoy.

Hou rekening met het volgende:

 • Om deze functionaliteit goed te laten werken moe je aan het booking channel vragen altijd de CVV/CVC code mee te sturen.
 • Stripe doet een grondige check en daardoor kan de card geweigerd worden, zelfs als deze al door het channel is geaccepteerd.
 • Virtual cards (welke geregeld door Expedia en anderen gebruikt worden) worden waarschijnlijk niet geaccepteerd.
 • Je moet mogelijk de instelling “Process payments unsafely” activeren in je Stripe account (https://dashboard.stripe.com/account/integration/settings). Deze instelling betekend dat Stripe niet de enige dienstverlener is die betrokken is bij het in behandeling nemen van de card gegevens. Dit stelt Sirvoy in staat om met deze gegevens te kunnen werken. Sirvoy  is een dienstverlener die volledig aan de PCI vereisten voldoet. Zo lang je hotel alleen gebruik maakt van dienstverleners die volledig aan de PCI vereisten voldoen zal je eigen PCI status niet worden beïnvloed. Voer de volgende stappen uit om de “Process payments unsafely functie te activeren:
  1. Vanuit je Stripe instellingen die je kunt benaderen via bovenstaande link moet je na het activeren van “Process payments unsafely” 3 checkboxen aantikken om je keuze te bevestigen. Bevestig deze alle 3.
  2. Het bevestigen van de checkbox “”I cannot change my integration to securely collect payment information” zal een ander veld activeren. Selecteer hier alsjeblieft “Someone else built my Stripe integration.”
  3. In het veld daaronder kun je eenvoudigweg “Sirvoy” zetten en daarna klikken op “Process payment unsafely.”
   Nadat de instellingen zijn geverifieerd ben je klaar met het proces.
Waarschuwing: Het is niet mogelijk om creditcard gegevens die door Stripe afgekeurd zijn te herstellen of in te zien. We raden je daarom aan om ook de “Sirvoy Vault” functie te gebruiken om creditcard gegevens te kunnen ontvangen, zodat je bijvoorbeeld een alternatieve manier kunt gebruiken om de creditcard betaling te verwerken.