Wat is PEPPOL?

PEPPOL staat voor Pan-European Public Procurement OnLine.

Het is een netwerk voor het verzenden van facturen-vergelijkbaar met een telefoonnetwerk. Wanneer iemand je een SMS stuurt, kun je die persoon onmiddellijk herkennen aan zijn of haar telefoonnummer. Hetzelfde geldt voor het ontvangen van facturen via het PEPPOL-netwerk. De ontvanger kan de afzender van de factuur gemakkelijk identificeren aan de hand van hun ‘PEPPOL ID’.

In eenvoudige bewoordingen: met PEPPOL kun je veilig e-facturen verzenden naar bedrijven en overheden over de hele wereld.

De connectie met PEPPOL instellen

  1. Controleer of je een Sirvoy Pro-account hebt.
  2. Ga naar Instellingen -> Betalingen en Facturering -> Facturatie Module -> Betaling is gedaan aan en voer het BIC/IBAN nummer in die op de factuur moet komen te staan.
  3. Ga naar Instellingen -> Betalingen en Facturering -> Verstuur facturen via PEPPOL. Controleer of de informatie juist is en klik op “opslaan” om een PEPPOL-profiel te maken. Je moet je BTW-nummer in Sirvoy hebben geregistreerd om PEPPOL te kunnen gebruiken. (Mogelijk hebt je een bestaand profiel in het PEPPOL-netwerk, maar het is noodzakelijk om een nieuw profiel te maken voor het verzenden van facturen vanuit Sirvoy. Dit profiel is “alleen verzenden”, je zult geen PEPPOL-facturen in Sirvoy kunnen ontvangen.)

Een factuur verzenden

  1. Zodra de bovenstaande installatie is voltooid, klik je op de knop “Verstuur via PEPPOL” op een factuur in Sirvoy.
  2. Voer de PEPPOL-ID van de cliënt in (bijv. hun GLN, BTW-nummer of organisatienummer) en kies het bijbehorende “PEPPOL-schema”. Als de ontvanger is gevalideerd, wordt het verzenden ingeschakeld.
  3. Bewerk het veld ‘order verwijzing (optioneel)’, indien vereist door de ontvanger van de factuur.
  4. Na het verzenden, controleer de log onder factuurgeschiedenis  om te controleren of de factuur goed is afgeleverd.

Opmerking: Je kunt elke maand gratis maximaal 10 facturen verzenden via PEPPOL. Voor elke extra factuur wordt EUR 1 in rekening gebracht.