Door een aangepaste JavaScript-callback toe te voegen aan een boekingssysteem dat in uw website is ingesloten, kunt u gebeurtenissen volgen.

Opmerking: Dit vereist enige basiskennis van JavaScript-callbacks. U kunt uw webontwikkelaar raadplegen als u hulp nodig heeft.

Voordat je begint:

  • Voeg een aangepast script toe aan uw webpagina.

Gebeurtenissen volgen in het boekingssysteem

Een JavaScript-callback toevoegen

  1. Ga in Sirvoy naar Instellingen -> Booking engine.
  2. Klik op de drie stippen naast de gewenste booking engine.
  3. Klik in de vervolgkeuzelijst op ‘Hoe te installeren’.
  4. Klik op ‘Geavanceerd’.
  5. Vul bij “JavaScript callback function” de naam in van de functie die moet worden aangeroepen.
  6. Kopieer de code uit “Kopieer deze code”.
  7. Voeg de code toe aan uw webpagina om de boekingsmodule te installeren.

Uw functie wordt nu aangeroepen voor elke stap die de gast zet in het boekingssysteem.

Gebeurtenissen die plaatsvinden in de boekingsengine-flow:

  • page_code_required – Vindt plaats wanneer het formulier voor het invoeren van een couponcode wordt weergegeven (als dat vereist is voor uw boekingssysteem).
  • page_search – Vindt plaats wanneer het zoekformulier wordt weergegeven. Extra gegevens: “user_data” (arrivalDate, departureDate, totalAdults, category)
  • page_results – Vindt plaats wanneer de pagina met zoekresultaten wordt weergegeven. Extra gegevens: user_data (hetzelfde als bij page_search)
  • page_details – vindt plaats bij het weergeven van het invoerformulier voor gastdetails.  Extra gegevens: user_data (hetzelfde als bij page_search)
  • page_pending – vindt plaats vóór de bevestigings-stap, na terugkeer van een betalingsprovider of als u geen betalingsprovider gebruikt na de gebeurtenis page_details. Extra gegevens: “boeking” (JSON-weergave van de boeking)
  • page_confirmation – vindt plaats tijdens de bevestigingsstap, na terugkeer van een betalingsprovider of als u geen betalingsprovider gebruikt na de gebeurtenis page_details. Extra gegevens: “boeking” (JSON-weergave van de boeking)
  • booking_completed – vindt plaats wanneer de boeking definitief is en wordt voltooid op de bevestigingspagina. Extra gegevens: “boeking” (JSON-weergave van de boeking)

Tip: Nadat de laatste gebeurtenis in het boekingssysteem is voltooid, zijn alle boekingsdetails beschikbaar onder de sleutel “boeking” in de JSON-weergave van de boeking.

Opmerking: Het evenement ‘booking_completed’ wordt gegarandeerd slechts één keer per boeking geactiveerd. Andere evenementen, zoals “page_confirmation” en “page_pending” kunnen meerdere keren worden geactiveerd als de gast optionele betalingen doet. Elke keer dat de gast wordt teruggestuurd van de betalingsprovider, worden deze gebeurtenissen opnieuw geactiveerd.

Opmerking: Wanneer een aangepaste afbeeldingsgalerij wordt gebruikt op de pagina met zoekresultaten, worden de gebeurtenissen “gallery_init” en “gallery_open” ook geactiveerd.

Gebeurtenissen bijhouden in het Overzicht Boeking formulier

Een JavaScript-callback toevoegen

  1. Ga in Sirvoy naar Instellingen -> Overzicht Boeking -> Hoe te installeren en klik op ‘Geavanceerd’.
  2. Vul in het veld “JavaScript callback functie” de naam in van de functie die u wilt aanroepen.
  3. Kopieer de code uit “Kopieer deze code”.
  4. Voeg de code toe aan uw webpagina om de boekingsmodule te installeren.

Uw functie wordt nu aangeroepen voor elke stap die de gast zet in het boekingssysteem.

Gebeurtenissen die zijn geactiveerd in de stroom van het beoordelingsboekingsformulier:

  • page_review_search – vindt plaats wanneer het overzicht boeking zoekformulier wordt weergegeven.
  • page_review_booking – vindt plaats wanneer de overzichtboeking-pagina wordt weergegeven. Extra gegevens: “boeking” (JSON-weergave van de boeking)
  • page_review_pending – vindt plaats nadat een optionele betaling is gedaan via het beoordelingsformulier. Na deze gebeurtenis toont de pagina het beoordelingsboekingsformulier opnieuw en wordt de gebeurtenis “page_review_booking” opnieuw geactiveerd. Extra gegevens: “boeking” (JSON-weergave van de boeking)

Tip: Alle details van een bestaande boeking zijn beschikbaar onder de sleutel “boeking” in de JSON-weergave van de boeking.

Voordat je begint:

Verken de beschikbare evenementen en de bijbehorende gegevens met de onderstaande code door alle evenementen in de webontwikkelaarsconsole af te drukken:


      <script>
         function customEventHandler(data) {
            console.log("Got Sirvoy custom JS event: " + data.event);
            console.dir(data);
        }
      </script>