Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende manieren om het boekingssysteem in te stellen met vooraf ingevulde waarden, zoals datums, aantal volwassenen, taal, categorie enz. Ook zijn meer geavanceerde integraties mogelijk. Zie hieronder enkele suggesties.

Stel vooraf ingevulde waarden in voor gasten die op uw website boeken

Soms wil je misschien bepaalde waarden vooraf invullen voor boekingen die vanaf je website zijn gemaakt. Deze zijn opgenomen in de gegenereerde code, zodat u bijvoorbeeld op uw website op de ene pagina de ene geselecteerde categorie of kamer wordt getoond en op een andere pagina de andere categorie of kamer. U kunt bijvoorbeeld ook een pagina over een speciaal evenement met vooraf ingevulde data maken.

 1. Ga naar: Instellingen -> Boekingsmodule -> Hoe te installeren .
 2. Klik op “Geavanceerd”.
 3. Voeg de parameters van uw keuze toe. Door de in- en uitcheckdatum toe te voegen, zijn er meer selecties beschikbaar, inclusief bij welke stap van het boekingsproces de gast moet beginnen.
 4. Elke selectie activeert een update van de preview van het boekingssysteem (dit kun je zien wanneer je iets naar beneden scrolt), waarin u kunt zien hoe het eruit zou zien in uw eigen boekingssysteem.
 5. Wanneer u klaar bent, kunt u de code kopiëren in het veld “Kopieer deze code” om deze aan uw website toe te voegen, en het zal de geselecteerde vooraf ingevulde waarden gebruiken. Deze opties worden niet opgeslagen in Sirvoy, dus u kunt zoveel codes genereren als u wilt en deze op verschillende pagina’s installeren om verschillende waarden op verschillende pagina’s van uw website weer te geven.

Maak URL-links naar de boekingsengine met vooraf ingevulde datums, enz.

Dit is een manier om het formulier aan te passen dat u al op uw website hebt geïnstalleerd. Het kan handig zijn als u wilt linken of doorverwijzen naar de boekingsengine met bepaalde voorgeselecteerde parameters, zoals data, aantal volwassenen, taal, categorie (locatie) etc. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor e-mailcampagnes.

 1. Instellingen -> Boekingsmodule -> Hoe te installeren .
 2. Klik op “Geavanceerd”.
 3. Voeg de parameters van uw keuze toe. Door de in- en uitcheckdatum toe te voegen, zijn er meer selecties beschikbaar, inclusief bij welke stap van het boekingsproces de gast moet beginnen.
 4. Elke selectie activeert een update van de preview van het boekingssysteem (dit kun je zien wanneer je iets naar beneden scrolt), waarin u kunt zien hoe het eruit zou zien in uw eigen boekingssysteem.
 5. Voer in het veld “Adres met ingesloten boekingssysteem – om een aangepaste URL te genereren” de URL in van de pagina waarop het boekingssysteem is geïnstalleerd.
 6. Er verschijnt nu een veld “Aangepaste URL” en de URL die daar verschijnt, verandert automatisch aan de hand van eventuele toegevoegde parameters. Dit kan nu worden gebruikt in een e-mail, link of voor elk ander doel waar u gasten met bepaalde vooraf ingevulde parameters naartoe wilt leiden.

Opmerking: Aangepaste URL-links kunnen worden gecombineerd met het gebruik van vooraf ingevulde waarden in de te installeren code (zie het bovenste gedeelte). Houd er rekening mee dat URL-parameters voorrang hebben als ze worden gecombineerd met waarden die in de code zijn ingesteld. De combinatie van de vooraf ingevulde waarden met behulp van de code en de vooraf ingevulde waarden van de URL vormen de waarden die voor die gast worden gebruikt.

Opmerking:

 • Deze instructies werken ook als u de boekingsmodule installeert met de WordPress-plug-in.
 • De categorieparameter kan worden gebruikt om uw gast naar een specifieke set kamertypes te sturen. Dit kan handig zijn als u meerdere locaties beheert.
 • Om een unit vooraf te kunnen selecteren, moet de instelling “Laat gasten een unit kiezen” op “Vereist” staan in de instellingen van het boekingssysteem.
 • Merk op dat deze functie de gast er niet van weerhoudt om de zoekparameters later te wijzigen.

Andere geavanceerde toepassingen: bijv. Maak uw eigen aangepaste zoekbalk en link naar Sirvoy Booking Engine(s)

Als je een probleem hebt met je websiteprovider, is er een optie onder “Geavanceerd” met de tekst “Problemen? Gebruik een alternatieve syntax” die in dat geval kan worden gebruikt. (Klik op het selectievakje.)

Dit is ook een syntax die kan worden gebruikt voor andere, meer geavanceerde integraties, bijvoorbeeld het combineren van meerdere boekingsengines in één. Merk op dat dit enige kennis van webontwikkeling vereist. Uw webontwikkelaar kan gebruik maken van het voorbeeld in het veld “Kopieer deze code”, dat is bijgewerkt met code om de boekingsengine op een dynamische manier in Javascript op te nemen. Alle functies die worden ondersteund met behulp van de code, worden hier ook ondersteund. Parameters in URL’s hebben in dit geval ook voorrang, zoals hierboven beschreven.

U wilt bijvoorbeeld uw eigen aangepaste zoekbalk (boekingsengine) maken en linken naar een of meerdere verschillende Sirvoy-boekingsmachines. Of, als u meerdere accommodaties op dezelfde site beheert en u wilt dat gasten eerst selecteren welke accommodatie ze willen boeken, data selecteren en meer, en daarna het zoekresultaat op de Sirvoy-boekingsmachine krijgen. U kunt linken naar verschillende Sirvoy-engines die op hetzelfde Sirvoy-account worden beheerd, of naar engines van verschillende Sirvoy-accounts. Als je voorbeelden hebt waarvan je denkt dat anderen er baat bij hebben, neem dan contact met ons op en we kunnen ze hier opnemen!