iDEAL is een Nederlandse betaalmethode waarmee klanten online transacties kunnen afronden met behulp van hun bankgegevens. Deze betaalmethode op Stripe is beperkt tot gasten met een bankrekening die iDeal ondersteunt (zie  deze lijst) en alleen beschikbaar als betaling verplicht is. Om deze betalingsoplossing in Sirvoy mogelijk te maken, moet de munteenheid van uw tarieven ingesteld zijn in Euro‘s (EUR).

Ga als volgt te werk om deze betaalmethode te gebruiken:

  • Activeer de iDEAL betaalmethode op het dashboard van uw Stripe account onder Instellingen -> Betaalmethoden -> iDEAL en klik op „Activeren”.
  • Instellingen -> Betalingen en Facturatie -> Card betalingen en klik op „Edit“. Met Stripe geselecteerd als betaalmethode en betaling als verplicht ingesteld, activeert u de schakelaar „iDEAL betalingen”.

Vanaf de Stripe-betaalpagina verschijnt iDEAL nu als een van de beschikbare betaalmethoden. Een betaler uit Nederland krijgt de mogelijkheid om doorgestuurd te worden naar de bank om daar in te loggen en de betaling goed te keuren. Betalingen via iDEAL kunnen alleen in Euro‘s worden gedaan.

Opmerking: Wanneer iDEAL is ingeschakeld, is het niet langer mogelijk om aan te geven dat kaarten automatisch moeten worden goedgekeurd zonder herverificatie van de betaler. Dit betekent dat kaartbetalingen bij elk gebruik 3D-beveiligde authenticatie nodig hebben.