Opmerking: De informatie in dit artikel bevat uitleg over een systeem van derden welke zonder voorafgaande kennisgeving kan worden gewijzigd. Houd er daarom rekening mee dat sommige details verouderd kunnen zijn als gevolg van recente wijzigingen die door deze derde partij worden gedaan.

Klarna is een wereldwijde “koop nu, betaal later” betaalmethode. Op basis van het land van je gast en het transactiebedrag biedt Klarna verschillende betalingsopties, waaronder termijnen, later betalen, financieren en nu betalen. Bij elke optie betaalt Klarna je meteen het volledige bedrag en regelen zij het incasseren van het bedrag van je gast. Om deze betalingsoplossing in Sirvoy mogelijk te maken, moet de presentatievaluta (de valuta van de kosten) voor uw prijzen EUR, USD, GBP, DKK, SEK of NOK zijn. Meer informatie over voorwaarden en ondersteunde handelaars- en klantlanden vindt u hier in de documenten van Stripe. Deze betaalmethode is alleen beschikbaar in Sirvoy als de betaling is ingesteld in altijd vereist.

Ga als volgt te werk om deze betaalmethode te gebruiken:

  • Activeer Klarna als betaalmethode op uw Stripe-account dashboard onder Instellingen -> Betaalmethoden -> Klarna, klik op “Toegang aanvragen” en ga akkoord met de weergegeven algemene voorwaarden. Klik op “Klarna toevoegen aan uw integraties” en kies “Klarna toevoegen aan vooraf samengesteld afrekenformulier”. In sommige gevallen klikt u in plaats daarvan op ‘Inschakelen’ om deze betaalmethode te activeren.
  • Instellingen -> Betalingen en Facturatie -> Card betalingen en klik op „Edit“. Met Stripe geselecteerd als betaalmethode en betaling als verplicht ingesteld, activeert u de schakelaar „Klarna betalingen”.

Op de Stripe-betaalpagina verschijnt Klarna nu als een van de beschikbare betaalmethoden voor alle gasten uit de ondersteunde landen. Als de gast Klarna als betaalmethode kiest, wordt hij doorgestuurd naar de Klarna-betaalpagina om de betalingsgegevens te verstrekken. Na een succesvolle transactie wordt de gast teruggeleid naar de boekingsmodule.

Opmerking: Wanneer Klarna is ingeschakeld, kunnen gasten er nog steeds voor kiezen om met een creditcard te betalen via Stripe. Daarnaast is het wellicht ook mogelijk voor gasten om met een creditcard te betalen via Klarna en de optie “Betaal nu”. Wanneer Klarna echter als betaalmethode is ingeschakeld, worden de CC-gegevens van Stripe en Klarna niet opgeslagen in Sirvoy, waardoor u op een later moment geen resterend bedrag in rekening kunt brengen. We raden je daarom aan Klarna alleen te activeren als je tijdens het boeken een volledige vooruitbetaling nodig hebt, of als je geen resterend bedrag in rekening wilt brengen met de Stripe-oplossing. Alle CC-gegevens die van verkoopkanalen worden ontvangen, worden echter bewaard voor toekomstige kosten, zelfs als Klarna is geactiveerd.

Opmerking: Klarna accepteert alleen betalingen voor klanten met factuuradressen in de markten die overeenkomen met uw presentatievaluta. Als uw presentatievaluta bijvoorbeeld SEK is, kan Klarna betalingen accepteren van klanten waarvan het factureringsland Zweden is. Meer informatie is hier te vinden.