Note: De informatie in dit artikel bevat systeembeschrijvingen van derden die zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd. Houd er daarom rekening mee dat sommige details verouderd kunnen zijn als gevolg van recente wijzigingen die door de derde partij zijn aangebracht.

iDEAL is een Nederlandse betaalmethode waarmee klanten online transacties kunnen afronden met behulp van hun bankgegevens. Deze betaalmethode op Stripe is beperkt tot gasten met een bankrekening die iDeal ondersteunt (zie  deze lijst) en alleen beschikbaar als betaling verplicht is. Om deze betalingsoplossing in Sirvoy mogelijk te maken, moet de munteenheid van uw tarieven ingesteld zijn in Euro‘s (EUR).

Ga als volgt te werk om deze betaalmethode te gebruiken:

  • Activeer de iDEAL betaalmethode op het dashboard van uw Stripe account onder Instellingen -> Betaalmethoden -> iDEAL en klik op „Activeren”.
  • Instellingen -> Betalingen en Facturatie -> Card betalingen en klik op „Edit“. Met Stripe geselecteerd als betaalmethode en betaling als verplicht ingesteld, activeert u de schakelaar „iDEAL betalingen”.

Vanaf de Stripe-betaalpagina verschijnt iDEAL nu als een van de beschikbare betaalmethoden. Een betaler uit Nederland krijgt de mogelijkheid om doorgestuurd te worden naar de bank om daar in te loggen en de betaling goed te keuren. Betalingen via iDEAL kunnen alleen in Euro‘s worden gedaan.

Opmerking: Ook wanneer iDEAL is ingeschakeld is het voor gasten nog steeds mogelijk om met een creditcard te betalen. De creditcard gegevens worden echter niet opgeslagen in Sirvoy, waardoor u geen resterend bedrag in rekening kunt brengen. We raden je daarom aan iDEAL alleen te activeren als je tijdens het boeken een volledige vooruitbetaling nodig hebt, of als je geen resterend bedrag in rekening wilt brengen met de Stripe-oplossing. Alle creditcard-gegevens die van verkoopkanalen worden ontvangen, worden echter bewaard om kosten in de toekomst in rekening te kunnen brengen, zelfs als iDEAL is geactiveerd.