DDoS Aanval afgewend

15 juni 2022 17:17 CEST

Sirvoy werd vandaag blootgesteld aan een DDos aanval wat een impact heeft gehad op de bereikbaarheid van ons systeem. Dit soort van kwaardaardige aanval zorgt ervoor dat ons systeem overladen wordt met niet-legitiem internet verkeer met als doel ervoor te zorgen dat legitieme gebruikers geen toegang meer hebben tot het systeem.

De aanval begon om 11:18 UTC en is ongeveer 3 uur later afgewend. De meeste gebruikers konden daardoor geen toegang krijgen tot de Sirvoy backend tijdens deze aanval. De koppelingen met Channels en de boeking engine op uw website hebben hier geen last van ondervonden.

Uw boekingen en gegevens zijn niet in gevaar geweest tijdens deze aanval. De impact bleef beperkt tot het niet krijgen van toegang tot het systeem.

We begrijpen dat systeem-beschikbaarheid van groot belang is voor uw bedrijf en we betreuren enorm de hinder die u van dit incident hebt ondervonden. Systeem toegang is nu hersteld voor alle gebruikers. Ons team systeem perfomance monitoren en we hebben extra veiligheids voorzieningen getroffen om soortgelijke problemen te voorkomen. 

We willen u hartelijk bedanken voor uw geduld.